måndag 27 oktober 2008

Brunch på Isabella´s

Efter fotbollsmatchen igår så fick det bli en brunch på anrika Isabella´s. Enligt många kännare ett av de bättre brunchställen som finns i New York. Det ligger på Upper West Side vid 77:e gatan och Columbus Av. Ett stenkast från Central Park.
Vi mötte upp Superswede-Grobecker och May vid strax efter 14.00. Vi valde ett bord inne idag men man hade absolut kunnat avnjuta brunchen på uteserveringen trots att det är den 26:e oktober. Det var som vanligt massvis med folk i kö så vi satte upp oss på listan och väntade i den sköna eftermiddagssolen.

Väl vid bordet beställdes det fina saker. Jag och S-G beställde varsin Filet Mignon Benedict. Riktigt, riktigt gott! May körde lite fina Belgian Waffles och Jess tog en Egg White Omelette. Till detta får man sen välja en dryck bland följande: Bloody Mary, Screwdriver, Bellini, Mimosa, Campari, Champagne, Orange Juice or Grapefruit Juice. Man får också kaffe på maten.

Notan landade på fjuttiga 16 dollar per person med skatt och dricks. MYCKET prisvärt och MYCKET gott. Ett besök på Isabella´s rekommenderas varmt om ni har vägarna förbi New York.
Denna brunch läggs nu till på listan över trevliga restauranger i NY.


Massvis med folk valde att sitta ute den 26:e oktober. Fint.


I väntan på bordet tog vi en snabbis på den Flea Market, loppmarknad, de kör varje söndag mitt emot Isabellas´s. Blev inget köp denna gång även om de hade en del schyssta masker.


Snett emot Isabella´s ligger Shake Shack som kör med en hederlig gammal kö för att få komma in. Den slingrade sig en bra bit ut på gatan och runt hörnet.


Filet Mignon Benedict. Pocherade ägg på en filet mignon på en lökring på en bädd av sparris på en english muffin. Till det lite home fries och hollandaisesås. Drycken bestod av apelsinjuice och kaffe. Allt för 16 dollar inklusive skatt och dricks. PRISVÄRT och MYCKET gott!


May, Superswede-Grobecker och Lyxmannen. S-G kör här sin nya tischa från Boss som togs emot med blandade känslor av en kritisk skara amerikaner.


Efter brunchen tog vi en promenad i Central Park där vi avslutade med att lägga oss och vila på Sheep Meadow i den sköna solen. Kastade lite baseball och hade det allmänt trevligt. När mörket sen lade sig över Manhattan gav vi oss. Ytterligare en grym dag i "The Big Apple".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder och härliga beskrivningar från en härlig plats på jorden! Igår söndag var det ett år sedan jag anlände till vårt kära Äpple för första gången...och idag måndag är det endast 29 dagar kvar till nästa gång jag beträder nordamerikansk mark igen och hör taxibilarna yla genom natten! Yeah!

/Susanne

Mallis in real life sa...

Hoppas det är lika fint väder när vi är där. Bara 12 dagar kvar!

Isabellas låter som ett höjdarställe. Jag älskar brunch!

/Mallis

Lyxmannen sa...

Surt att jag inte är kvar. Vi hade kunnat haft en gigantisk bloggträff snart.

Isabella´s rekommenderas om man gillar brunch!

Idag har det för övrigt varit spöregn, åska och tre grader varmt. Det skiftar fort!