måndag 27 oktober 2008

Fotbollsmatch 8 - The last battle

Igår vid 11.00 var det så avspark i den sista fotbollsmatchen för Lyxmannen här i New York. Den 10:e september förra året gjorde jag debut ute i Astoria, Queens och idag var det alltså dags för avskedsmatch.
Det var pellejönsarna i E&Y Internationales som fick äran att möta Lyxmannen i hans sista match. Började väl sådär. Innan vi ens rört bollen hade de gjort 0-1.
Vi ställde upp med en minst sagt blek backlinje där coachen av någon anledning satte SuperMarc-Håkansson på bänken till en början. Vi började med två koner och en hyfsad kille i backlinjen. Inte ok.
Marta gjorde sen 1-1 en bit in i den första halvleken och vi började nu ta över. E&Y Internationales var dock hela tiden farliga då de rundade våra koner utan problem och fick en del lägen.
Ställningen i halvtid var dock 1-1 efter att deras målvakt gjort en del idioträddningar och Superswede-Grobecker träffat virket ett par gånger.

Som vanligt kom coachen med en del virriga direktiv i pausen. Kan man ingen fotboll men ändå försöker styra upp det hela blir det liksom bara fel. Jag lyssnade som vanligt inte på hans tugg utan snackade lite med Jess om eftermiddagens brunch.
Vi klev sen ut och satte högsta fart direkt i andra halvlek. Superswede-Grobecker sprang så mycket som han aldrig gjort förut. Att hans nya donna, May, var på plats hade inget med det att göra sa han..
Marta dominerade nu matchen. Snurrade upp ett par tomtar på mittplan innan han serverade Jason öppet mål i princip. Det var en passnig som skar som smör genom försvaret. 2-1 nu.
3-1 kom sen efter att Marta vänt ut och in på försvaret och placerat bollen i det bortre hörnet. Världsklass.
Matchen kändes inte på långa vägar avgjord då våra koner alltid kan servera det andra lagets forward några bra passningar när man minst anar det.
4-1 kommer sen efter en patenterad rusch på vänsterkanten av Lyxmannen. Löper förbi ett par statyer och avslutar med ett skott mellan benen på den numer uppgivna målvakten.
Superswede-Grobecker avslutar målskyttet med att göra 5-1 med en minut kvar.

Det kommer bli ett gigantiskt hål i Fresh Meadows FC´s laguppställning. "The swedish sniper" drar nu österut och letar för tillfället klubb. Min agent, Jess, har varit i kontakt med Seattle Sounders men vi har inte hört nåt från dem ännu... Blir väl till att åka till Stockholm och leta klubb där antar jag.

Facit i Fresh Meadows tröja blev två seriesegrar och lite drygt 80 mål på 25 matcher ute i Astoria. Ett facit ingen kommer slå i mordern tid, tro mig.


Marta trycker sig förbi två försvarare i gårdagens match.


Även Marta missar ibland. Här är det dock mest troligt att en lagkamrat missat.


Här kan ni se en av konerna, coachen Ron. Notera hur han sätter ner sin högerfot när han går för fullt. Det är inte fysiskt möjligt att löpa fort med en sådan stil.
Vill inte på något sätt hänga ut nån utan bara ge er en bild av hur ett rundningsmärke kan se ut.


Denna vänsterback fick smaka svenskt stål ett antal gånger. Här parkerade Marta honom i gräsmattan där han blev liggande ett par minuter. Det kommer alltid göra ont att springa in i stål.


Lyxmannen, SuperMac-Håkansson och Superswede-Grobecker. Tre hjältar som Sverige kan vara stolta över!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg avslutning, visa weak americans hur man lirar "soccer" :-)
//
Frenka

Lyxmannen sa...

De fick smaka lite svenskt stål ska du veta Frenka! ;)

Anonym sa...

Armbågen armbågen, trodde man skulle fåse den i sista matchen!!!
/K