måndag 13 oktober 2008

Fotbollsmatch 6 - Fight Night

Redan vid 09.00 var det avspark ute i Astoria, Queens igår morse. Vi hade bra med avbytare och laddningen var på topp. Enda lilla orosmolnet var att vi inte hade vår ordinarie målvakt. Det visade sig bli vårat fall.

Vi mötte ett gäng sydamerikaner som var hyfsade med bollen men helt talanglösa när det gällde press och understöd. De lyckades ändå göra 4-0 på oss i första halvlek. Vår målvakt kastar in ett skott från 50m och ett skott som gått utanför lyckas han på nåt sätt styra in. Lägg därtill att två av våra backar har direktassist inne i vårat straffområde till en av deras killar så förstår ni att det var uppförsbacke.
Det ska också sägas att deras målvakt var duktigt. Vet inte hur många avslut vi hade i första halvlek som han lyckades parera.

Direkt i andra så blir det sen en storfight. Jag tacklar in en av deras killar i en av våra killar som börjar veva och alla kommer in från bänken för att hjälpa till. Jag river tag i ett par trasor till sydamerikaner och det hela lugnar ner sig ganska fort. Ett par röda kort på det och vi kan spela vidare.
Vi lyckas peta in ett par bollar men det gör "vatos locos" också. Matchen slutar 2-6 och vi är nu ett medelmåttigt lag i denna serie. Ingen sammanhållning och framförallt ett katastrofalt försvarsspel/målvaktsspel. Framåt är vi som alltid vassa även om målproduktionen var sådär idag. En ynka kasse från Lyxmannen var inte ok. Får skylla på all mat från BBQ´n i lördags...

Oklart vad som händer här. Troligtvis ett skott som blir blockat.

190cm och 90kg svenskt stål tacklar här in den lilla illegala mexaren i vår brasse Sandro. Det blir såklart fight då en brasse och en illegal mexare inte kommer så bra överens....

....Marta får gå in och riva bort småpojkarna som ville göra upp en gång för alla. Återigen en fördel att vara 190cm och har armar stora som ett redwood-träd.

Här gör Marta 5-1 och matchen får lite hopp. Det hoppet försvann ganska fort.