lördag 11 oktober 2008

Canoeing and BBQ in New Jersey

Vi kom precis hem efter en förträfflig dag i New Jersey. Golvchefen på AMEX, Erich, som vi ju firade påsk med i våras hade bjudit in oss till att åka lite kanot i södra New Jersey. Vi var självklart på och så var också vår vän Jörgen som numer arbetar i Toronto under ett halvår.

Tog en taxi ut till Newark Penn Station där Erich hämtade upp oss i sin oversized pickup. En stor Ford F150. Åkte sen i dryga två timmar tills vi kom till Pine Barrens kanotuthyrning där vi lämnade bilen.
De droppade oss sen vid en bro där vi la i kanoterna och sen hade vi en dryg mil på en liten flod framför oss. Med matstopp tog det nästan tre timmar.
Vädret var mer än bra. Superskönt och varmt i solen gjorde att de som trots allt kapsejsade sin kanot inte blev så kalla...

Efter kanoten åkte vi hem till Erich i Glenridge, New Jersey, bara två mil från Manhattan, för lite barbecue. Det var grillade hamburgare, finfina ribs och diverse tilltugg till det. De kan sin grillning här borta. Grymt god mat!

När vi sen skulle åka hemåt med tåget till New York visade det sig att Erich beställt en bil åt oss och betalat för kalaset så vi fick skjuts ända hem till dörren. Sån jäkla leverans!


Gabriel och Erich lastar ur bilden. Varje kanot fick en sån orange tunna med en massa saker i. Flera flaskor vatten, ett rep som det var oklart vad det var till, ficklampa om vi skulle bli tvungna att övernatta, försa hjälpen-kit, juice och lite annat. När vi lastade ur bilen frågade vi om vi skulle stanna tre veckor eller tre timmar. De gör liksom inget halvdant här borta.


Första 200m var det typ 2cm djupt så det gick inte att paddla. Jag skickade då i Jess som fick dra vår kanot framåt medan jag tog igen mig lite. Man har ju trots allt vant sig vid att Jess arbetar och inte jag.


Grymt väder och en hel del löv har börjat skifta färg vilket gav en rätt skön inramning.


Ian och Jörgen slog så klart runt då de körde in i ett träd. Jörgen gjorde ett riktigt schysst dyk och blev dyngsur. Mycket skoj tycker vi. Här försöker de tömma kanoten på vatten.


Lyxmannen och Jess under lunchpausen.


Jess, Jörgen, Ian, Dan, Erich, Gabriel och Devin tar en lunch. Den bestod såklart av vitt börd med majonnäs, chips och lite andra nyttigheter.


När vi käkade lunch dök detta ekipage upp. Den var helt platt från början men sen fällde man ut den så det blev som ett tält. Det kom sen ut sängar både bak och fram så till slut hade de en hyfsad tvåa med kök och allt. Grym grej som vi aldrig sett förut.


När det var dags för BBQ blev Lyxmannen ansvarig gör ribsen och burgarna. Allt blev "cooked to perfection" Notera också storleken på ribsen. I princip en hel gris.


Vi satt sen och käkade en timme för att avsluta med efterrätt och surr i ett par timmar runt brasan ni ser i bakgrunden. Ganska schysst att kunna sitta ute och grilla i mitten på oktober.


En liten film från starten där det var väldigt grunt. Klicka på bilden så drar filmen igång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att det var så grunt, då Martin inte gillar djupt vatten!
Det är ju Amerika och då är ribsen som hela grisar.
Pappsen

Anonym sa...

Inga hajar i sikte ?!/K

Anonym sa...

Det var faktiskt ganska skönt att det var grunt. Hade man trillat i hade man kunnat stå på knä utan problem.

Inte en enda haj K. De kan inte ens teoretiskt sätt ta sig hit så jag var lugn hela färden!