tisdag 21 oktober 2008

Amerikaner kan inte simma

Amerikaner kan inte simma har vi konstaterat det senaste året. Grunden till det läggs redan i skolan då man, generellt sett, inte får lära sig att simma. Det är stor brist på simhallar i och omkring New York. Hur det är i resten av landet vet jag inte riktigt men simträning står inte på programmet för de flesta kidsen här i New York.

Som svensk får man ju gå i plask-och-lek redan när man lärt sig gå. Varje lördag tvingades man ner i det iskalla vattnet för att köra tekannan och allt vad det hette. Kunde man inte simma när man gick i årskurs tre fick man extraträning.

En kille på börsen där Jess arbetar kör en sån "fund raising" för att jaga pengar till diverse simprojekt utanför New York. Största problemet, säger han, är förutom bristen på simhallar, är bristen på badvakter. Det måste alltid finnas en badvakt på plats för att du ska få bada och många ställen har inte råd med badvakter längre.

Vi har ju en pool på 44:e våningen och även där är det alltid en badvakt på plats. Är det ingen i poolen så kan de göra lite annat men så fort någon ens sätter sig i bubbelpoolen så måste de infinna sig i badhallen. Jag har ju varit där innan lunch många gånger och är helt själv på plats. Känns lite konstigt att ha en nisse hängande över axeln och se till att du inte drunknar i den 50cm djupa bubbelpoolen...


Den här bilden är från Googles huvudkontor där de har en "pool" för de anställda. Såklart har de en badvakt på plats. Det röda men ser bakom den blå båren är inte det en sån grej som Mitch Bucannon i Baywatch alltid sprang runt med på stranden?? Känns som den kan behövas..
Seriöst, kan man ens drunkna i denna pool som mer liknar ett normalstort svenskt badkar?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ingenting e omöjligt tydligen.../K

Anonym sa...

Hur som helst så verkar de iaf ha världens bästa simmare.
/V

Lyxmannen sa...

Du har en bra poäng där V. Phelps är väl undantaget..

Anonym sa...

Lr så har han varit Badvakt, om dom nu kan simma?!/K

Lyxmannen sa...

De flesta badvakter tror jag nog kan simma. Inte helt säkert dock. Kikar du på bilden till inlägget så inser du att det inte är nödvändigt att kunna simma däremot måste du vara mer än 145cm hög så du bottnar. Typ.