söndag 26 oktober 2008

Paintball och Aurora

Igår lördag så var Marta med och lirade lite paintball med ett gäng andra svenskar ute i Queens. Vi var 13 pers som hade samlats för att göra upp i en inomhushall. Lirade på i tre timmar och jag kom undan utan några större skador. Den allmänna uppfttningen var att Lyxmannen rörde sig som en katt över krigsfältet.

Sen hem och vila några timmar innan var det dags för middag ute i Brooklyn på restaurangen Aurora. Super-Mac Håkansson fyllde 30 för en vecka sen och en annan svensk, Erik, åker hemåt nästa fredag så det var det som firades. Har träffat några av dem genom Superswede-Grobecker förut.
Det blev en trerätters och sen bil in till stan där jag och Jess avslutade kvällen på det eminenta pommes frites-stället Pommes Frites som ligger mellan 7:e och 8:e gatan på 2:a avenyn. Perfekt mat om man varit ute och slagit klackarna i taket eller om man bara är sugen på lite fet mat.
Vi landade hemma igen vid strax innan 01.00. Det var ju trots allt den sista fotbollsmatchen söndag morgon kl 11.00...


Började kvällen med lite fördrink hemma hos SuperMac-Håkansson som bor nere i East Village.


Vi blev 19 pers på middagen. Superswede-Grobecker direkt till vänster och Jess till höger. En av tjejerna som dök upp på middagen visade sig vara Skinngubben-Rogers dotter som Jess arbetat med för 10 år sen eller nåt. Världen är liten som en tändsticksask ibland.


Erik och SuperMac-Håkansson, anledningen till middagen. Dessa båda herrar fick smaka på ett antal paintballkulor från Lyxmannens bössa. De hade problem att bara sitta ner under middagen. Don´t mess with Lyxmannen!


Lyxmannen, Superswede-Grobecker och May.


Jess i kön till pommes frites-stället. Alltid kö ut på gatan här.


En Sweet Mango Chutney och en Vietnamese Pineapple som slevas in med lite fina pommes frites. SMASKENS!

3 kommentarer:

Mallis in real life sa...

Vi bodde precis runt hörnet från det där pommes fritesstället. Det var kö ut varje dag och till sist tänkte vi att vi skulle prova. Blev dock mycket besviken, det var riktigt äckligt faktiskt.

Perfekt fyllemat kanske. Inte mer...

/Mallis

Anonym sa...

Mallis: Ovanstående kommentar sätter kanske Lyxmannens Restaurang-tips i rätt proportioner.

Dessutom är filmer inte hans starka sida. Någon med sämre filmsmak hittas inte på den norra hemisfären. Möjligtvis att du hittar en och annan aborigin som har sämre koll/smak. Har försökt i många år att få rätsida på det sjunkande skeppet och trodde att man nästan var där. Men så blir Lyxmannen just Lyxman i NY och jag är tillbaka på ruta 1.

/Hacke "Scorsese"

Lyxmannen sa...

hahaha, vilka såser tog ni Mallis? Kan säkert smaka mindre bra med fel såsval :)
Ska dock tilläggas att Jess inte alls gillar detta ställe. Verkar bara vara jag..


Hacke: Jag har grym filmsmak!
Du har en uppförsbacke när jag kommer hem. Mest troligt är att jar blir kvar i min bubbla ett par månader till :)