torsdag 30 oktober 2008

Smidigt att flytta

Det är lite smidigare att göra sig av med saker här på Manhattan. Vi har en massa skit som vi bara vill bli av med så då ställer man det i soprummet på den våning vi bor sen får nissarna i huset hämta skiten och ställa ner på gatan. Om ingen hämtar skiten på gatan så tar sopbilen det och kör ut till Staten Island eller nån annan håla som får sortera det.
Jag har lagt in ett förslag till kommunfullmäktige i Köping om att de ska göra samma sak. Kör alla sopor till Kungsör eller Arboga eller nån annan håla och låt dem sortera skiten. Fifan det skulle vara en bra grej eller vad säger ni Blarn och K?

Upplägget är lite enklare än i Sverige där det ska köras till soptippen som alltid är minst fyra mil bort och bara öppen mellan 07.00-07.15 första måndagen i september. Om man väl lyckas ta sig in så ska det sen sorteras ner i minsta detalj. Man behöver minst fem högskolepoäng för att kunna sortera ordentligt på en soptipp i Sverige numer.
På Manhattan sorterar man inte. Allt skit i samma kasse och sen ner i sopnedkastet. Smidigt vilket vi gillar skarpt.

I eftermiddag blir det också rekordförsök i parken om vädret tillåter. Min tilltänkta hare skickade ett sms igår där han löpt stora rundan på 40.43 vilket är sjukt snabbt. De var dock på Jean Jorges igår som har tre stjärnor i Michelin Guide så kanske har de förätit sig..


Här kan ni se vår växt närmast kameran. Vår vita, risiga fåtölj, våra svarta byråer och på den ser ni vår dator som gav upp häromdagen. Den kan ju någon försöka få igång ho ho. Bränt nätagg och kanske moderkort, ingen hårddisk och inget minne.
Nu ska vi snart ställa ut allt porslin vi har kvar och sen är vi redo för Wall Street.

Inga kommentarer: