onsdag 8 oktober 2008

Bonde söker fru och elevråd

Jag läser på aftonbladet om att Bonde söker fru startar idag. Med i "tävlingen" är ett bekant ansikte från Köping, Magnus Englund.
Vi satt i elevrådet ihop jag, Mange Englund och Snål-Ove. Kanske har Köping och Ullvigymnasiet aldrig haft ett så kompetent elevråd. Någonsin.

Det fanns en period i mitten på 90-talet där ett gäng kompetenta genier styrde Ullvigymnasiet i Köping. De kanske inte var genier då men så småningom fick de utlopp för sin fulla potential.

För de födda -75 så var en viss Filip Hammar ordförande. Detta år är ett av de mörkare då han och hans elevråd lämnade efter sig en skuld på x antal tusen kronor.
Filip Hammar
gick sen vidare från lokalblaskan i Köping till aftonbladet till tv och är numer vad man kallar riksbekant.

För de födda -76 fick en viss Denny "direktörn" Hedenström ta över som ordförande. Enligt honom själv har de det bästa resultatet genom tiderna vad gäller att dra in pengar till elevrådet. Tillåt mig tvivla.
Idag är han chef för ett par banker i det som kallas Västra Mälardalens Sparbank. Jag har inte hört av honom på ett par veckor nu. Eller egentligen sen den finansiella krisen började på allvar. Kanske har han fått sparken?

För de födda -77 var en viss Daniel Frodin ordförande. När han valdes till ordförande valdes också Lyxmannen och Snål-Ove in som suppleanter. Ett genidrag visade det sig. Detta var året då Lyxmannen och Snål-Ove blev ansvariga för att hitta på nya inkomstkällor till elverådet. Redan på den tiden, 1996, var vi kreativa som få. Vi var de första som införde reklam i skolkatalogen. Jag vet inte hur många tusenlappar vi drog in men många var det. De pizzaställen som ville vara med men inte betala i cash kunde självklart betala med gratispizza till firma Snålv-Ove/Lyxmannen. Det året käkade jag pizza i princip varje dag.
Daniel Frodin gick sen vidare i karriären och är idag chefredaktör för Teknikens värld och käkar lunch med Alex Schulman.

De som är födda -78 fick alltså Lyxmannen som ordförande och Snål-Ove som kassör. Bonden Mange Englund fick vara suppleant. Tillsammans satte de en ny standard för vad ett "bra" resultat är. Vi spann vidare på idén om reklam i skoltidningen. Vi ställde upp ett par flipperspel i kafeterian som drog in enorma pengar och såg till att en del elever inte fick fullständiga betyg. Vi åkte till Dagab i Västerås och köpte godis. Här kom vi på idén att bygga upp en borg av godiskartonger men sen lämna ett tomrum i mitten som vi fyllde med massvis med tuggummipaket som ju var så dyra. De slöa kassörskorna slog bara in det som de själva kunde se så våra tuggummipaket var alltid gratis.
När året summerades hade vi dragit in mer pengar än något annat elevråd genom tiderna. Det spelar ingen roll vad Direktör Hedenström säger om den saken.
Idag är Snål-Ove nån tung teknikkonsult i Örebro medan Lyxmannen är hemmaman på Manhattan. Mange Englund är idag bonde och imorgon rikskändis.

Det är upp till var och en att bestämma vem som har lyckats bäst här i livet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att du inte hört något från Direktörn. Han har fullt upp med modell uppdrag, i tveksamma reklamblad man får hem i brevlådan.../K

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHAHAHA.....

//P

Anonym sa...

okej, kan inte jess göra en liknande "liosta" med vad som hänt m folk från hennes klass... :)

Lyxmannen sa...

Jaså är det reklamutskick han sysslar med nu? Inte undra på att det går åt helvete för bankerna om de nu inte satsar på sin kärnverksamhet..

Jag vet inte om det hänt så mycket intressant med de från Jess klass ;)