fredag 3 oktober 2008

The Back Fence

Vår vän från Solna, oraklet med rötterna på Gotland, Rauken, tipsade om en schysst bar på Bleecker Street som vi bara måste gå till. Igår kväll gjorde vi så slag i saken och tog en middag på West 4 och 6:e avenyn sen smög vi iväg till Bleecker Street och Thompson Street där The Back Fence ligger.
Det är en liten, risig, bar som kör livemusik de flesta dagar i veckan. Igår var det Greg Aulden som inledde och som han gjorde det. Det var lika delar musik som stand up comedy. Han snackade oavbrutet med den publik som var på plats och skändade folk till höger och vänster. Sen sjöng han lite covers och någon egen låt. Vi tuggade på bra med honom och fick önska ett antal låtar. Vi ville höra Like A Virgin med Madonna men den vägrade han lira. Han körde istället U2-One, Janis Joplin-Me and Bobby McGee, Simon and Garfunkel-Mrs Robinson för oss. Stort!

Ni hittar hans MySpace-sida här. Låten Part of Me är faktiskt rätt skön.

Har ni vägarna förbi New York så kan vi absolut rekommendera att ta en vända på The Back Fence och om ni kan, var där när Greg Aulden lirar.
Vi tackar Rauken för rekommendationen!


Diana, Jonny, Peter, Emma och Marta. Jess gick hem efter maten och sov lite då hon var trött.


Mannen, myten, Greg Auldin. Inte så mycket folk till en början men mot slutet blev det hyfsat fullt.


Peter och Marta tog en bild med legenden Greg Aulden.


Du får fria cashewnötter på The Back Fence. Skalen ska man kasta på golvet vilket gör att det samlas en del skräp där. Vi såg även en råtta springa runt på ledningar i taket!!! Det är på nåt sätt ett tecken på klass ;)

7 kommentarer:

Mallis in real life sa...

Verkar lite småtrevligt med ett sånt ställe med livemusik, trots råttor. Men det ser lite folktomt ut. Var det bara ni där?

/M

Jessica sa...

Ja, Jess var lite trött, men hon skulle ju även upp och jobba dagen efter och då håller det ju inte att vara ute och slarva halva nätterna....

Lyxmannen sa...

Till en början var det inte så mycket folk. Det var trots allt en tisdagkväll. Men det fylldes på eftersom och mot slutet var det mer än halvfullt.
Finns ett antal såna liveställen på Bleecker St runt Thompson.

Anonym sa...

Haha, Greg har vi sett några gånger.
Skönt ställe det det!
/v

Lyxmannen sa...

Greg var kung!

Anonym sa...

Fint att ni tog er dit. Och så hade ni tur att pricka in en tisdag. Kung!

/rauken

Lyxmannen sa...

Vi har redan bokat in den tisdagen ni är här också Rauken!!