söndag 6 januari 2008

Hårda pojkar

Är förkyld och har varit så hela helgen. Därför har det blivit soffan och inte mindre än fyra amerikanska fotbollsmatcher. Det är slutspel i NFL och i helgen spelades wild-card matcherna. Nästa vecka börjar kvartsfinalerna.
Sändningen inför varje match börjar alltid två timmar innan kickoff så de hinner gå igenom varje detalj noggrant. Sjukt bra tv. Där har vi en del att lära i Sverige.

Amerikansk fotboll måste vara den hårdaste sporten som finns att utöva inom all lagidrott. SATAN vad det smäller! Det är inga småpojkar som ryker ihop heller. Många väger över 150kg.
-"De har ju så mycket skydd" säger säkert en del. Pyttsan säger jag. Pröva att ta på dig en hjälm, lite axelskydd och spring så fort du kan in i en vägg få se hur det känns. Tänk också på att den som har bollen dels ska ta tacklingen men också se till så han inte tappar bollen.
Jag har all respekt i världen för dessa grabbar efter att man sett par matcher.

Bifogar ett litet klipp på hur det ser ut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker dock att Amerikansk tv har lite att lära av oss också. Det där med reklamavbrott var tionde minut är ingen höjdare när man kollar på ett spännande program i landet i väst. /S

Anonym sa...

Tror inte "Cidermannen" skulle palla amerikansk fotboll!

//P

Anonym sa...

Carl är glad över att ni kommer ihåg hans födelsdag. Vi undrar hur det gick att vara barnvakt, deet har inte kommit någon rapport än! Överlevde dom, får du nytt förtroende? Hos oss har du fullt förtroende förutom Stockholmsresorna. Jag tror Rasmus får stanna hemma härdanefter.

Kramar Fam Karlsson

Anonym sa...

Har du några siffror på hur många av spelarna i filmen som fortfarande lever???

/J