söndag 13 januari 2008

Brooklyn

Idag söndag hade vi bestämt möte med Tyler Van Gundy för en guidad tur i Brooklyn. Det är den största av New Yorks fem boroughs sett till antalet boende. Nästan tre miljoner bor i Brooklyn. Tyler, som spelar i samma fotbollslag som Marta, var den killen jag hjälpte att flytta i höstas och som vi tagit drinkar med ett antal gånger.

Ringde han vid 1130 för att bekräfta mötet men han svarade inte. Först vid 1230 ringde han tillbaka bakfull och jävlig. Vi sa att vi skulle dyka upp om 45 minuter så han fick hoppa in i duschen.

Först kikade vi lite på hans lägenhet och sen gav vi oss ut på en bra promenad genom Brooklyn Heights, Cobble Hill, Park Slope, Grand Army Plaza, Prospect Park och slutligen Dumbo(Down Under Manhattan Bridge Overpass).


En liten film från Tylers lägenhet.


Jess utanför Tylers lägenhet i Brooklyn Heights. Precis bakom Jess, på gatan in till vänster, finns den byggnad där The Cosbys hus låg. Ni vet den gamla sköna serien som alltid gick på söndagar innan sporten när man var liten.


Utsiken från Tylers vardagsrum. Riktigt sjysst. Det är södra Manhattan man ser på andra sidan vattnet.


Jess och Tyler efter lunchen.


Så här ser det ut överallt i Brooklyn. Sånt här "hus" bodde The Cosbys i.


Marta och Tyler nere vid vattnet med Manhattans financial district i bakgrunden.


Brooklyn Bridge till höger, Woolworth building till vänster om den och längt till vänster med den lysande spiran ser man Jess arbetsplats, 40 Wall Street.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Var det han som skulle varit med på nyår men aldrig dök upp???

Anonym sa...

Vart ligger FM Alps Sourcing?

/P

Anonym sa...

Madde: det var han som inte dök upp.

P: Det ligger väl i Estland?

Anonym sa...

Hej
Råkade bara hamna på din blogg när jag googlade boende i Brooklyn. Ska antagligen Flytta till NY i sommar för att jobba på Ikea. Har du några tips om boende i Brooklyn?
Mvh filippa
filippa_ekblom@hotmail.com