lördag 19 januari 2008

Texas dag 4 - Fort Worth

Dag 4 blev en bilåkardag. Vi tog oss de dryga 40 milen mellan San Antonio och Fort Worth på under fem timmar med matstopp.

Fort Worth är en stad med cirka 500.000 invånare och den har på senare år i princip växt ihop med Dallas. Det är minst sagt en utspridd stad. Mellan downtown Fort Worth och downtown Dallas är det väl en fem svenska mil. Det är som att Köping och Örebro skulle "växa ihop". Inga småstäder med andra ord.

Vi åkte direkt ut till det område i Fort Worth som kallas Stockyard District. Det är ett område med kullerstensgator och en massa westernaffärer.
Det finns även en Live Stock Exchange här där man tradar boskap. Två gånger om dagen driver ett antal "cowboys" en liten boskapshjord genom gatorn i Stockyard och in till auktionen.

Kvällen spenderades på en rodeo. Det var riktigt häftigt att se. De tävlade i 12 olika moment och nu när vi provat på att rida lite måste man ge dessa grabbar och tjejer lite cred.


Jess utanför "börsen" där man tradar boskap. Kanske nåt för Cinnober att försöka slå sig in på?


Här driver de boskapen genom gatorna till auktionen/börsen.


Jess utanför en Saloon.


Marta inne i en av många såna här affärer. Var riktigt nära att köpa ett Longhorn horn men det blev för dyrt att skicka till New York...


Invigningen till Rodeoshowen.



En liten videosnutt från ett av momenten. En liten kalv släpps iväg sen ska cowboyen rida ifatt kalven, fånga den med lasso och binda ihop tre av benen på kalven.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Benen börjar skeva lite Marta!! Ta det lite lugnt med ridandet nu!;-)

Anonym sa...

Hoppas ni gick in till "saloonen", det är White Elephant saloon som är en av de mer intressanta barerna i DFW och utnämnd till en av de 100 bästa barerna i USA: http://www.fortworth.com/01visitors/0101westernher/010109whitelephant/010109whitelephant.shtml

De har en hel del cowboy hattar från kända folk som varit där mm.

-Magnus

Anonym sa...

För info, det var inte jag som red på hästen och fångade kalven även om man kan tro det.

Vad gäller den saloonen så var den stängd när vi var där tror jag. Vi skulle på rodeo så vi hade inte hunnit festa loss ändå.
Tack för infon Magnus!

/ M