tisdag 4 november 2008

At the airport

Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få gå ombord på planet mot Sverige. 15 månader kan vara en lång tid men det kan också gå alldeles för fort. Känns som det var igår vi gick runt och letade lägenhet på Manhattan.

Det kan verka som en tillfällighet att vi lämnar USA den dag de ska välja en ny president men det är självklart välplanerat. Vi kände båda att vi inte kan vara kvar i US and A när den eminenta George W Bush lämnar över till nån random tomte. Visst, det är väl först i januari han officiellt avgår, men ändå. Han har betytt så mycket för oss och hur vi ser på USA.
Genom att år efter år ta det ena felbeslutet efter det andra så har han sakta men säkert puttat USA mot avgrundens kant.
Nu är alltså dollarn, mycket tack vare George, uppe i nästan 8 kr. Det är en ren och skär succé för Lyxmannen som de senaste 15 månaderna levt på existensminimum. Gnetat med 7-dollars luncher och avstått resor och svår shopping för att spara ihop några hundra dollar som nu alltså blivit värda betydligt mer tack vare detta geni till president.
"-If you read this George, I love you! "

By the way, vi sitter denna gång på 6G och 6H. Business Class mina damer och herrar. Har ni aldrig åkt Business Class så ska jag ge er en redig genomgång när vi landar. Det är ju som bekant det enda jag accepterar på atlantflygningar. Sitta bak med aporna var ok när jag var yngre men inte nuförtiden.
Det blir till att dricka sig redlös på rödtjut, skumpa och calvados. Redan vid take-off sitter jag på toaletten där det är gott om plats och ett par stora fönster. Därifrån har man finfin utsikt över Manhattan som vi ju flyger förbi. Det får bli mitt hejdå till New York.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å nej, slutar du blogga nu? Lyxmannen är ju hilarious! :-)

Anonym sa...

"It´s quiet now
And what it brings
Is everything

Comes calling back
A brilliant night
I´m still awake

---

It´s easier to leave than to be left behind
Leaving was never my proud
Leaving New York, never easy
I saw the light fading out..."

(R.E.M. "Leaving New York")

/Susanne

Anonym sa...

Välkomna hem!!!!!!!!
Kram V

Anonym sa...

stanna kvar...

/P

Anonym sa...

Nej Lyxmannen och Jess måste ni verkligen flytta hem? Älskar eran blogg, vill ha mer! Vad ska jag nu fylla mitt tråkiga liv med om jag inte får ta del av ert?
Har vart en trogen läsare länge nu, får väl börja om från början då.
//Angie

Lyxmannen sa...

Linnea: Det blir väl ett par inlägg till men ser blir det åtminstone en paus indefinitely.
Vad är det du gör i NY??

Kloka ord Suanne. Lyssnar på låten just nu.

Angie: HAHA, vore mycket kul om du började läsa den från början igen. Ta det dag för dag så att säga men för ett år sen ;)
Känns som det var ett par månader i början som kanske inte var så vassa direkt...

Lyxmannen sa...

Tack V förresten!

Tack P också antar jag... Ses på fredag!