onsdag 5 november 2008

På svensk mark igen

Barack Obama blir USA´s nya president och Lyxmannen är åter på svensk mark. Två nyheter som skakar världen på olika sätt.
Har ännu inte läst nåt på aftonbladet om min hemkomst och det var inga reportrar på Arlanda. Det var heller inga fans med Lyxmannen-plakat på plats så kanske var det onödigt att beställa de två livvakter som väntade vid utgången och eskorterade mig till den väntande bilen. Blev mest pinsamt när de mejade ner en barnfamilj för att få ut mig från ankomsthallen så fort som möjligt. Kanske överdrev jag min egen storhet lite i det mail jag skickade till säkerhetsfirman...

Idag har varit en bra dag på många sätt. Skönt att vara på svensk mark igen även om det är sådär gråkallt som det bara kan vara i Sverige i november. Det mörknar innan det hinner ljusna och det finns heller inga skyskrapor som lyser upp det becksvarta mörkret. Kjell & Company i Solna Centrum gör väl iofs sitt bästa med ett par feta skyltar men det går liksom inte att jämföra med Times Square.
Min syster väntade med frukost i lägenheten och sen fick det bli en liten powernap på 120 minuter.
Efter det packade vi upp och rensade kläder i ett par timmar. Då en helt ny garderob köpts in är det mycket som kan kastas eller skänkas till de bättre behövande.

Gick sen och handlade på ICA i Solna Centrum och här kom den första kulturkrocken. Vi fyllde upp en kundvagn och när vi skulle betala stod både jag och Jess vid kassörska när hon slog in våra varor. Efter en stund frågade Jess syster Susanne, som var på plats dagen till ära, hur många kassar vi skulle ha. Hmm, det hade vi ju inte tänkt på. Var ett bra tag sen vi fick packa våra matkassar själva. Fann oss snabbt och packade skiten men det innebar att kassörskan inte heller fick nån dricks.

Som kvällsmat idag fick Jess det hon längtat allra mest efter. Falukorv och stuvade makaroner. Som efterrätt hade vi delicatobollar, estrella chips och massvis med lösgodis. Sånt som vi saknat så mycket.

Imorgon blir det lite nya äventyr och helgen ser fullbokad ut. Nu är det bara fyra dagar kvar tills Lyxmannen måste börja arbeta. Ni ska få en rapport från den första arbetsdagen det lovar jag.


Lyxmannen i Business Class med en Baileys och ett glas fint portvin. Det blev aldrig riktigt läge att dominera Business Class-avdelningen som vi ju gjorde på vägen till New York. Det blev en snabb middag med skumpa, ett par glas rödtjut, baileys och lite portvin.
Skändade aporna bak i Economy Extra lite genom att gå ner till draperiet som skiljer de rika och de fattiga åt och bara stå där och stirra på dem. Skaka lite på huvudet, svepa en halv flaska rött och fälla kommentaren:
"-Fan va fattigt det är bak i Economy Class" sen går jag tillbaka till mitt säte och sover tre timmar.


Välkomstkommitten, Jess syster Susanne. De horder med folk som vi trodde skulle vara på plats uteblev.
"-Säkert SL som strular" sa Jess och jag höll med.


Skönt att komma till det soliga och fina Sverige igen. Vem saknar New York en dag som denna!?


Susanne och svärmor hade bakat en finfin tacopaj. Världsklass!


Rauken anslöt till kvällsmaten, Stuvade makaroner och falukorv. Det sägs att Rauken kan lukta sig till en gratismiddag på 5km avstånd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Arlanda??? Vi som stod med flaggor och paparazzikameror och bildade hord på Bromma... Ja ja, välkomna hem i alla fall. Lycka till med allt!
/AB och de övriga anonyma bokstavskombinationerna

Lyxmannen sa...

FAN!!
Jag hade velat åka i guldstol ut till den väntande flygbussen. Aja, får väl bli i ennat liv.

Det börjar bli ett par kombinationer att hålla koll på nu, det gillar vi! ;)