tisdag 5 februari 2008

Canyon of Heroes

Idag var vi och kikade lite på New York Giants segerparad. Den rutt de åker längs de södra delarna av Broadway, mitt i finansdistriktet, kallas Canyon of Heroes och själva paraden är en ticker tape parade. Med det menas att folk i skyskraporna som kantar Broadway river sönder A4-ark eller tar papper från sina dokument-förstörare eller tom toapapper och kastar ut på gatan. Det skapar en rätt sjysst inramning.
De börjar nere vid Battery Park och åker sen upp till City Hall där vissa spelare och diverse viktigt folk uttalar sig om deras bragd.

Längs Canyon of Heroes har legender åkt i många decennier. Allt från astronauter, presidenter, soldater och en hel del idrottslag/idrottsprofiler.
Senaste paraden innan dagens var år 2000 då New York Yankees vann World Series i baseball.
De uppskattar att det aldrig varit så mycket folk på gatorna längs Canyon of Heroes som idag. En siffra dyker nog upp framåt kvällen.


Den röda linjen är färdvägen för karavanen och det blå krysset är var vi stog.


Det regnar papper över Broadway.


Enormt mycket folk på plats.


Till vänster på flaket, precis vid tjejens pekfinger är Eli Manning, Giants quarterback som blev finalens MVP. Till höger i beige tröja är försvarsgiganten Michael Strahan.


En gata från Broadway på Rector Street ligger Jessicas arbetsplats American Stock Exchange. Där såg det ut så här strax efter lunch.


Häftig inramning. Rätt bakom där jag står och filmar ligger Ground Zero.


Här passerar vagnen med Eli Manning och Michael Strahan förbi. Publiken skriker MVP och alla har ståpäls...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul för de som måste städa gatorna sen. Ni kanske kan hyra ut Romba? /S

Anonym sa...

HAHAHA!
Romba skulle få STORA problem. Hon fixar inte ens alla våra dammtussar!