lördag 23 februari 2008

Snö/Mystic River/Soccer

Under fredagen drog ett riktigt snöoväder in över New York. Sen vi kom hit i Augusti har det snöat en halv centimeter så detta var första riktiga snön vi sett.
Det blir självklart kaos direkt när det blir lite vitt på backen. De tre stora flygplatserna här i NY området, JFK, Newark och La Guardia hade under fredagen tre, fem och elva timmars förseningar på sina flyg.

Då det inte var läge för sightseeing så beslöt vi oss för att ha en innedag med lite film. Struntade i att bädda in gästernas bäddsoffa så vi kunde ligga och slappa i den.
Såg filmen Mystic River som var en bra film baserad på en bok av Dennis Lehane som blivit en liten favorit för många här borta. Han har bla skrivit Patient 67 samt trilogin En drink före kriget, Mörker ta min hand och Gone baby gone

Gästerna och Jess gick sen på basket under fredagskvällen medan Marta hade en ny match med Manhattan FC. I halvtid stod det 13-3 till oss och matchen var avgjord. Tror det blev 21-4 till slut. Nu är vi med i den absoluta toppen.

Idag snöar det inte längre så det kan bli en riktig långpromenad ner till börsen för ett besök på Jessicas jobb.


Kungen trivdes med en slappardag.


Riktigt busväder ute. Den smala byggnade till höger är för övrigt den byggnade där Jessicas syster Veronica bodde i när de var här för två år sen.


En liten filmsnutt från balkongen. 07.15 varje morgonen börjar byggarbetare rätt över gatan att arbeta så då är det bara att gå upp. När vädret är som det var igår känner man enbart skadeglädje för att de får jobba på i ovädret.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skoj brorsan att du fick någon som ville se den filmen med dig :)

/J

Anonym sa...

Snokaos kanns avlagset:) Sjalva har vi kommit till ett soligt och varmt Trivandrum i Indien. Mamsen ringde just fran ett lyxhotell i Bharain dar hon och Rolle fick spendera dagen i vantan pa flyget. Moter dom i natt!

Anonym sa...

Jag som trodde ni längtade efter snö. Att ni skulle ge er ut på en riktig långpromenad och njuta av lite kyla. Visa amerikanarna att snö inte är så farligt, gäller bara att ha varma kläder. Eventuellt trodde jag också att ni skulle skrika några lockord åt isbjörnarna. Ja, amerikanarna verkar ju tro att vi har sådana på gatorna... och att vi har konstant snö

Inser mer och mer att ni verkar ha acclimaterserat er ordentligt!!

/V

PS. Det har varit en grym vinter i Sverige i år. Med tankte på marathonförberedelsena alltså!

Anonym sa...

Inte alls bitter kommentar om gubbarnas arbetstider...

Anonym sa...

Skit ska skit ha som vi brukar säga!