onsdag 27 februari 2008

Promenader och barnvakt

Imorse vaknade både jag och Jess vid 0650 av att Kungen pratade för fullt utifrån vardagsrummet. Vi hade ju lovat att gå morgonpromenad med honom så det var bara att kliva upp och klä på sig.
Vi valde att gå förbi Carl Schurz parken som jag skrev lite om i detta inlägg
Kungen slockande efter två sekunder och vaknade inte förrän vi kom tillbaka två timmar senare.

Efter lite finfrukost (laxbagels ala Jess) så klädde vi på oss igen och tog en ny långpromenad, nu tillsammans med Anki och Jonas. Denna gång längs Manhattans västra sida. Det är en trevlig tur även om det idag var lite blåsigt.
Vid Riverside Park vände vi inåt igen för att på 95:e gatan/Broadway köpa på oss ett antal flaskor Redken schampo. De brukar ha rabatt där men idag var det fullpris. Trots fullpris är det tydligen BETYDLIGT billigare än i Sverige så alla damer som varit i New York har shoppat på sig en massa Redken flaskor.

Väl hemma igen så var det dags för Marta och Jess att anta den stora utmaningen. Att vara barnvakt åt Kungen medan Anki och Jonas skulle ut och äta lite på tu man hand. De gick till Knickerbocker och blev mer än nöjda med maten.
Vi började med att leka lite med Kungen men sen tänkte vi att alla barn älskar ju att bada så vi tappade upp ett badkar och sen fick Marta hoppa i för att ta emot Kungen. Det absolut första som händer är att Kungen pissar Marta rätt på bröstet! Jag skrattar så jag gråter och Jess också. Efter det så lattjade vi runt lite innan vi klev upp. Nu blev Kungen lite grinig. Troligtvis var han rejält trött och blev ännu tröttare av att bada fick vi reda på i efterhand. Vi tog därför en promenad och som alltid när Kungen ligger i barnvagnen så somnar han.

Det blev en hyfsad tur runt Bryant Park innan vi köpte lite sushi och vände hemåt.
En liten kul grej vi såg var i ett fönster på 47:e gatan och 6:e avenyn där de har en NHL-store. På bästa plats i skyltfönstret satt en Coloradotröja med nummer 21, Forsberg på ryggen!

När Kungen väl vaknade var han väldigt ledsen. Antingen ska man byta blöja, ge han mat eller så vill han sova. Det luktade inte så illa om han så vi tänkte att han ville ha mat. Det var lättare sagt än gjort att få i han nån mat visade det sig. Ett par droppar välling och lite vatten var allt han ville äta. Han bara grät. Vi stoppade då ner han i vagnen och då somnade han på en sekund. Kanske var han väldigt trött tänkte vi.
Efter en timme där så vaknade han till liv igen men ville inte äta så Jess tog upp han och sjöng lite då somnade han igen, denna gång på Jess bröst. Där fick han ligga till Anki och Jonas kom hem :)

Kungen är så grym som man kan bli anser vi och troligtvis var han kopiöst trött efter badet för han har sovit i 5 timmar i sträck nu.
Länge leve kungen!



Så här såg vår dag ut. Blå var morgonpromenaden. Röd dagspromenaden. Grön kvällspromenaden med Kungen.


Marta, Anki och Jonas på en pir på västra sidan av Manhattan.


Här är vi på väg in i Riverside Park.


Uppe i Riverside Park med Hudson River i bakgrunden och New Jersey på andra sidan vattnet.


Trots att de spelat elitseriehandboll så hade de problem i uppförsbackarna...


På denna Diner käkade vi lunch. Trevligt ställe på 93:e gatan och Broadway.


Marta och Kungen leker lite innan badet.


Kungen gillade att plaska runt...


Så här såg det ut sista timmen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dert där med att pinka i tid och otid känner jag igen Martin. Första gången det hände fick jag byta kläder. Sen var jag beredd.
Pappa

Anonym sa...

Antar att Jess sov lika gott som kungen i soffan!!
/V

Anonym sa...

Vänta bara tills ni har fler barn att bada samtidigt, då lär det hända mer... :-)

/L

Anonym sa...

Appropå sushi så ligger det en bra sushirestaurang inte långt från där ni bor - ISE på 58 W 56th street.
En f.d handelsbankare, Fabian, jobbar på en japansk bank, Mizuho, numera. Han frågade sina asiatiska kollegor var den bästa sushin serverades och de rekommenderade ISE.
Jag var där flera gånger och gillade stället. Det är en enkel lokal. Majoriteten gäster är asiater, något som bör vara ett gott tecken när det gäller sushi...
Jag bad alltid att vi skulle få sitta i sushibaren. Där började vi med (grymma!) spicy tuna rolls. Sedan kollade vi vilka grejor de skickliga kockarna skar till och beställde det som såg gott ut.
Om ni inte redan har hittat en egen sushifavorit kan jag rekommendera er att prova ISE!

Anonym sa...

V: för första ggn somna Jess inte i soffan, otroligt!

Sillen: Det var ett bra tips. Vi käkar massvis med sushi men kör från samma lokala ställe hela tiden. Ska prova den i veckan.