tisdag 11 december 2007

BIG Money

Kikade på Monday Night Football igår, New Orleans slog Atlanta Falcons enkelt i den den Amerikanska fotbollsligan NFL. De hade en liten analys av vilka sportstjärnor under 25 år som tjänar mest pengar i världen. Nedan är de fyra som tjänar absolut mest per år!

$27M, LeBron James, 1984, Cleveland Cavaliers, Basket
$24M, Reggie Bush, 1985, New Orleans Saints, Amerikansk fotboll
$23M, Maria Sjarapova, 1987, Tennis
$19M, Michelle Wie, 1989, Golf

Vi tycker Zlatan tjänar mycket pengar när han får 40-50 miljoner svenska om året. Det är INGENTING mot vad dessa lirare tjänar.
LeBron James är iofs säkert värd vartenda öre. Förra året gick Cleveland till final i NBA-basketen för första gången i klubbens historia. Han drar fulla hus var han än spelar och är en stor ledare som säkert vinner några titlar till slut. Det är ändå larvigt att EN kille kan tjäna runt 200 miljoner svenska kronor per år! Mycket av den summan kommer från Nike som signat ett kontrakt värt runt 90Miljoner dollar med Lebron.
Här är en den reklam de pumpar som mest.

Reggie Bush däremot har inte gjort så mycket. Debuterade förra året i NFL och tog iofs New Orleans till semifinal men de pengar han tjänar är helt sjuka om man ser till hans resumé. Mycket av inkomsten kommer från Adidas som signat ett fett reklamkontrakt med honom.
Här är en riktigt skön filmsnutt när han träffar Adidas superstjärna i USA, en viss David Beckham.

Sjarapova lever ju mycket på sitt utseende och Michelle Wie har inte heller vunnit nåt inom seniorgolfen men har ett FETT reklamkontrakt med Nike.

I botten på listan över samtliga aktiva atleter i USA, på plats 124.554.331 hittar vi Fresh Meadows FC´s toppforward Martin "SuperSwede" Andreasson med en estimerad inkomst på 0 kr under säsongen 2007/2008. Varken Nike eller Adidas har hittils visat nåt större intresse att signa denna talang...

/ M


Superswede på väg mot ett av sina många mål i årets serie.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena
Kul att se dig när du var hemma!
Bara det inte blir för ofta.
Live strong!
// Whern

Anonym sa...

Du kan få en M24 tatoo i nacken m lite flyt!
Dribbla på!
Galaxy nästa...
/Juborg

Lyxmannen sa...

Whern: Lovar att inte komma förbi på några år! =)

Juborg: Som vi säger, allt haar sitt pris så även Marta.

Anonym sa...

Har du kollat med kyrkan på 54th street om inte dom kan satsa någon krona på dej nu då du är lite halvt religiös?
Pappa

Anonym sa...

Du Marta....ser ut på bilden som att du är i färd med att utföra en patenterad Nordqvistare...du vet den där jag lärde dig på Z-backen för en tid sedan....
Ha det great!

Anonym sa...

Pappsen: Inte hört nåt från dem. Kanske tyckte de att var dålig att tala i tungor?

Nordqvist: Du vet att jag alltid sett upp till Liston och han sa ju att vi inte hade nån vänsterbaack när han var här så jag kan aldrig ha lärt mig nåt från dig =)
/ M

Anonym sa...

nU ÄR JAG ONLINE....''

//P