onsdag 19 december 2007

Roosevelt Island

Idag var vi och kikade lite på Roosevelt Island. Det är en ö mellan Manhattan och Queens ute i East River. Vi tog linbanan ut och gick sen runt ön på lite drygt 90 minuter. Det var en småtrevlig promenad med finfin utsikt över Manhattans östra delar.
De håller på att fixa iordning södra delarna av Roosevelt Island och när det blir klart kommer ön garanterat få måååååånga fler besökare.

Ni som sett The Interpetrer (Tolken) med Nicole Kidman och Sean Penn vet att de sitter i en park med ustikt över FN-huset vid ett flertal tillfällen, det är den park på södra Roosevelt Island som de fixar iordning nu. Bla är det här kortet därifrån. Lite kuriosa bara.


Marta inne i linbanan som avgår från 59:e gatan och 2:a avenyn. Lillkillen till höger är ingen vi känner.


Manhattans östra delar och Roosevelt Island till höger.


Jess med FN-huset till vänster i bakgrunden, Donald Trumps superlyxhus (svarta, långa) samt Chrysler Building mellan husen. Det var länge en oskriven regel att man inte fick bygga skyskraporna högre än vad FN-huset är men det struntade Donald Trump fullständigt i. Inte helt populärt kanske.



Marta med FN-huset i bakgrunden och mellan husen ser man Empire State Building. Detta var så lång söderut på ön som vi kom idag. De arbetar med att fixa iordning de södra delarna.


Jess med Trumps hus och Chrysler Buildning i bakgrunden.


Jess vid Roosevelt Lighthouse. Detta är på den norra delen av ön.


Här ser ni linbanan som går parallellt med Queensboro Bridge.


Så här ser det ut när man åker tillbaka.

Inga kommentarer: