torsdag 20 december 2007

LeBron James - den nya kungen

Den förre kungen, Fredrik Karlsson, får abdikera. Den nye kungen är här, King James.
Var och kikade på New York Knicks - Cleveland Cavaliers igår och King James gjorde flest poäng i en match där han var helt själv i sitt lag. 32 pinnar blev det till slut, överlägset flest i sitt lag.
Han leder poängligan i NBA före Kobe Bryant och Orlandos forward, Dwight Howard. Killen är 23 år...

Det var annars en positiv kväll för Knicks som inte haft det så lätt på slutet. När de fem som startade för Knicks presenterades var det ett jäkla buande i Madison Square Garden. NY-publiken är ruggigt krävande och nu när laget inte levererar så hittar de sina hackkycklingar att bua åt. Coachen Isiah Thomas är en av dem, han fick överlägset högst burop.
Mest jubel? LeBron James såklart.

Det vände dock lite i den tredje quartern när Knicks spelade bra basket och drog ifrån. Då plötsligt var alla kungar igen. Publiken har kort minne men det är alltid bättre att skända de egna spelarna än att sitta tyst.
Matchen slutade 108-90 till New York.

En liten anekdot om LeBron James. I slutspelet i våras mötte Cleveland, Detroit Pistons i den ena semifinalen. Det stod 2-2 i matcher när match 5 spelades i Detroit. Matchen slutade 91-91 och gick till övertid. Efter första övertidsperioden stod det 100-100 så matchen gick till dubbel övertid. Cleveland vann till slut med 109-107.
Sista 25 Cleveland-poängen gjordes av LeBron James! Han gjorde 29 av de sista 30 poängen, totalt 48. SJUKT imponerande i en sån situation.
Per Bjurman, aftonbladets korrespondent i New York, skriver om det i sin senaste krönika. Läs den här
Den senaste att göra en sån bragd här i USA är faktiskt "Superswede" Andreasson som gjorde 13 av de sista 14 målen för Freshmeadows FC i Bryant Falls fotbollsliga ute i Queens här i höst.
Nedan kan ni se King James dominera.

Inga kommentarer: