onsdag 19 december 2007

Julgran

Vi har haft ett par rätt softa dagar här i NY. Jess är ledig denna vecka och för första gången sen vi kom över har vi ingen resa inplanerad så vi hänger i NY hela veckan.

I måndags kväll var vi och käkade med tre kollegor till Jessica på Union Square Café. Det matstället är det bästa vi käkat på sen vi kom hit enligt Zagat guiden. Mycket god mat!

Igår tisdag skulle vi upp till 85:e gatan och 2:a avenyn för att köpa lite prinskorvar inför julen. Det är en 30 minuters promenad om man går på lite. Efter tre timmar hade vi kommit två gator norrut... Det shoppades julklappar till höger och vänster samt levererades lite julklappar till Cinnober-kunder. Jessica arbetar för Cinnober. Till slut kom vi iaf fram till butiken och det visade sig vara en tyskägd butik som hade allt du kan tänka dig i form av julmat. Vi köpte prinskorv, lite pepparsalami och en sillröra. Nu har vi julmat för en vecka åtminstone.

Igår kväll var det så dags att fixa en julgran. Vi klev ner på åttonde avenyn och bara ett par gator ner från oss stod en dam och sålde granar. Vi valde en 6-footer(180cm) och köpte till en julgransfot. 60 dollar för granen, ganska dyrt men det är inte direkt så man har några alternativ. Pynt hade vi i massor tyckte vi sen besöket på IKEA men det visade sig att det kanske inte var tillräckligt ändå så vi pyntade bara ena sidan av granen. Den står i ett hörn och ska inte flyttas så vafan. Ni kan se bilder på den nedan.

Nu har vi precis käkat lite frukost och idag står en utflykt till Roosevelt Island på schemat. Det är en liten ö mellan Manhattan och Queens. Just utanför FN-huset. Man åker linbana ut till den sen går man väl runt och kikar lite innan man åker tillbaka. Återkommer med lite bilder därifrån.

Ikväll ska vi sen till Madison Square Garden för, vad vi hoppas, en riktig höjdpunkt. Vi ska se New York Knicks spela basket mot Cleveland Cavaliers. I Cleveland spelar LeBron James som är sååå grym! Får hoppas han levererar en stor show ikväll.



Vår gran utan pynt.


Jess pyntar.

Nästan klar. Vi ska fixa en förlängsningssladd så vi kan tända ljusen i den också. Hyfsat snygg måste jag säga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vems är paketen under granen? /M

Anonym sa...

Såg också paketen under granen. Har tomten redan varit hos er och hur tog han sig dit. Ni har ju ingen skorsten. Förresten om ni bara klär ena sidan av granen varför köpte ni inte en halv gran? Borde blivit billigare. Pappa

Anonym sa...

De flesta paketen är faktiskt Martas. Han har skött sig bra under året.

Pappsen: Du skulle varit stolt över vår pyntning! =)

emmajenny sa...

Hej,
Vilken fin gran ni har köpt. Den som hade råd att köpa en sån!!
Har tagit in granen idag och den var riktigt hyfsad. Till och med så att Martin inte skulle ha skrattat ut den.
Hälsa alla
Kram mamma Margareta